Bijna honderd exposanten ingeschreven voor tweede salon van de mede-eigendom!

Het grote succes van de eerste editie van het salon van de mede-eigendom lijkt  bij de tweede editie op 29 november nog te zullen worden overtroffen. Al meer dan honderd exposanten verzekerden zich van een stand, de geplande conferenties en seminaries beantwoorden aan een grote informatiebehoefte over onder meer energie en de nieuwe wet op de mede-eigendom en de ministers Bart Tommelein, Jean-Luc Crucke Céline Frémault  en Koen Geens zullen op het evenement aanwezig zijn. Alle aspecten die te maken hebben met het wonen op een appartement komen er aan bod. Het salon van 29 november is dan ook must voor syndici en mede-eigenaars.

Verstedelijking en appartementsbouw in gemeentes: twee duidelijke trends

De verstedelijking in ons land blijft aanhouden. Uit een vorig jaar gepubliceerd rapport blijkt dat de Belgische centrumsteden al 12% meer inwoners hebben dan in 2000.  Dit vergt niet alleen een daadkrachtig stedenbeleid omdat de effectieve groei vaak groter is dan de bevolkingsprojecties waarop men het toekomstige beleid baseert, het betekent ook dat er een grotere nood is aan informatie over het leven en wonen in appartementen. Tegelijk is in vastgoedland trouwens de toenemende populariteit van appartementen een opvallende trend, niet alleen in de steden, maar ook in kleinere gemeentes.

Nieuwe wet op de mede-eigendom

Vandaar dat er eindelijk meer aandacht gaat naar mede-eigendom en naar de vernieuwde wetgeving errond. Vandaar ook het grote succes van de eerste editie van het salon van de mede-eigendom. En mede daardoor kunnen we nu al zeggen dat het succes van de tweede editie nog groter zal zijn. De nieuwe wet op de mede-eigendom, die op 7 juni is gestemd in het parlement en die om tien uur door justitieminister Koen Geens in het  auditorium zal worden toegelicht is één van de blikvangers waarover natuurlijk informatie zal worden gegeven. Zo is de vereiste drie vierden meerderheid terug gebracht tot een twee derden meerderheid. De vereniging van mede-eigenaars kan voortaan flexibeler functioneren en worden blokkeringen in de besluitvorming teruggedrongen. De bedoeling van de nieuwe wet is ook om een aantal niet-essentiële zaken uit het reglement van mede-eigendom bij het reglement van interne orde te voegen. Hierdoor wordt verhinderd dat men voor de kleinste aanpassing in de statuten langs de notaris moet passeren om dit authentiek te laten wijzigen.

Seminaries en informatie

Maar uiteraard is  de nieuwe wet op de mede-eigendom lang niet het enige thema dat tijdens het salon aan bod zal komen. Onder meer energie, onderhoud, duurzaamheid en deeleconomie zijn eveneens onderwerpen die op de agenda staan. Met name aan energie zal door de ministers Tommelein, Crucke en Frémault aandacht worden besteed. Maar ook het Vlaams Energie-Agentschap, Brussel Leefmilieu en Vlaams Confederatie Bouw zullen aanwezig zijn. Het geeft allemaal aan hoe belangrijk alle aspecten rond wonen in een appartement zijn. Daarbij is ook veiligheid een zeer grote blikvanger. Zo grijpt de stichting brandwonden het salon aan om te starten met een grote sensibiliseringscampagne over het belang van rook detectoren. In onze komende posts zullen we op verschillende aspecten in detail ingaan.

Ondertussen kunt u alvast 29 november 2018 in uw agenda blokkeren, want de tweede editie van het salon van de mede-eigendom is een niet te missen rendez-vous!

 

Dit is een bijdrage van de UVS & UFS

Tags:
0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Neem contact op met Syndicus Centraal

U kunt dit formulier gebruiken om contact op te nemen met Syndicus Centraal

Wordt verstuurd

©2019 Syndicus Centraal, onderdeel van Blue Orange Participaties B.V.

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account