Huurders een huisdier verbieden, kan dat?

Huurders in een VME een huisdier verbieden, kan dat

Standaard clausule

De minister van dierwelzijn Ben Weyts (N-VA) heeft een akkoord bereikt met de Verenigde Eigenaars, de organisatie die de belangen van verhuurders behartigt, over het verbod op huisdieren, daarbij is de kanttekening geet dat er specifieke gevallen zijn waar hiervan afgeweken kan worden.  De standaard-huurcontracten bevatten momenteel nog een clausule die bepaalt dat huurders geen dieren mogen houden, tenzij na schriftelijke toestemming van de verhuurder. Bovendien kan de verhuurder die toestemming altijd weer intrekken. Deze clausule leidde din het verleden tot enkele rechtsgedingen, aangespannen door huurders die uit hun woning werden gezet omdat ze huisdieren hielden.

Huur van een appartement

Voor huur van woningen is het direct duidelijk. Voor huurders van een appartement in een complex met een Verenigingen van Mede-Eigenaars is dit een ander verhaal. Daar is het Reglement van Interne Orde bepalend. Hier kan in staan dat het houden van huisdieren binnen de VME niet geduld wordt. Het gaat in dit geval niet alleen om het recht op privéleven van de huurder maar ook van de medebewoners van het gebouw.

‘Mijn mailbox zit vol hartverscheurende verhalen van mensen die afscheid moeten nemen van hun dieren’, zegt de minister. ‘Nu draaiden we de zaken om. Huisdieren zijn toegelaten, tenzij het reglement van het appartementsgebouw dit verbiedt of als de huurwoning ongeschikt is voor een bepaald dier.’ Bron De Standaard

 

 

 

Tags:
0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Neem contact op met Syndicus Centraal

U kunt dit formulier gebruiken om contact op te nemen met Syndicus Centraal

Wordt verstuurd

©2019 Syndicus Centraal, onderdeel van Blue Orange Participaties B.V.

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account