Syndici opgelet! Spraybusser kan ontruiming bij brand voorkomen

Syndici opgelet! Spraybusser kan ontruiming bij brand voorkomen

Eindelijk een eenvoudige oplossing om ontruimingen te voorkomen.  De kleine grote sprayblusser van Prymaxx blust “alles” en voorkomt ontruimingen.

Bij brand in een appartement volgt er vrijwel altijd een ontruiming door de snelle brand en rookontwikkeling. De oorzaak ligt in het feit dat er weinig huishoudens een goede (spray) brandblusser hebben. Indien er een rook- melder afgaat blijft er slechts 1- 2 minuten over om een bluspoging te doen. Heeft u geen blusser kunt u alleen wachten op de brandweer en zal het vuur en rook zich in het hele gebouw verspreiden en daar grote schade veroorzaken.

Kunt u direct blussen blijft de schade beperkt.

“Ik weet dat een sprayblusser veel onheil kan voorkomen. Risico’s zitten er vooral op het gebied van elektrische apparatuur/adapters en keuken/frituurvet die in het begin eenvoudig met een sprayblusser te blussen zijn. Echter werkt dit alleen indien er in elk appartement een dergelijke blusser aanwezig is. Pas dan is de kans op schade en overlast beperkt en kan het levens redden”, aldus de heer Olsman, algemeen directeur van Prymaxx Europe B.V..

Bewustwording

Zich realiseren dat het behoud van het gebouw, welke gezamenlijk eigendom is, met zo weinig mogelijk schade een “must” is zorgt er nu voor, na het London drama, dat steeds meer Verenigingen van Mede-Eigenaars bewust stappen ondernemen om direct te kunnen handelen indien er brand uitbreekt. De algemene ruimten zoals schuren en fietsenstallingen dienen ook een blusser te hebben om de mogelijke branden van e-bike laders te kunnen blussen. Hiervoor is de 10 jaar onderhoudsvrije voldruk 6 liter Aramide Kevlar brandblusser. De enige blusser die niet kan roesten en elk moment betrouwbaar op druk te controleren is door de 2 gemonteerde manometers. Uiteraard zijn alle Prymaxx blussers Europees NEN3-7 getest, goedgekeurd en voor België is de 2- talige (Nederland-Frans) beschikbaar. Uw Belgische verzekeraar dient de Aramideblusser wel te accepteren daar deze ondanks het feit dat deze veel veiliger en betrouwbaarder is geen Benor heeft.

Acceptatie zonder Benor

Mag een verzekering zonder Benor accepteren? Jazeker mag dat. Een verzekeraar wil meer veiligheid en bij brand minder schade. Daar kan een betrouwbare blusser voor zorgen. Betrouwbaarder dan Aramide is er niet! Sneller dan een Prymaxx Sprayblusser is er niet. Welke reden zou er nog over zijn terwijl u er ook nog minder kosten aan hebt?

Bent u zich dit al bewust

Gaat u ook voor meer veiligheid, minder schade, minder milieubelastend en minder kosten neem dan contact op met onze dealers of kijk op prymaxx.eu

 

Dit is een bijdrage van Prymaxx Europe

 

Tags:
0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Neem contact op met Syndicus Centraal

U kunt dit formulier gebruiken om contact op te nemen met Syndicus Centraal

Wordt verstuurd

©2019 Syndicus Centraal, onderdeel van Blue Orange Participaties B.V.

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account