Laat je bijstaan door een deskundige bij de oplevering van algemene delen en privé-eigendom.

Laat je bijstaan door een deskundige bij de oplevering van algemene delen en privé-eigendom

 

 

Problematiek bij de oplevering van algemene delen.

U kent vast het probleem. De syndicus wordt door de aannemer voorgedragen op de eerste eigenaarsvergadering waar een grote kans bestaat dat u door de VME aangesteld zal worden.

Enige tijd later vindt de oplevering van de algemene delen plaats, waarbij de aannemer er belang bij heeft om binnen een minimaal tijdsbestek op te leveren.  De syndicus zit echter met een belangenconflict en heeft doorgaans onvoldoende bouwtechnische kennis. Hij dient enerzijds met kritische blik de belangen van de VME te behartigen, maar anderzijds wil hij de relatie met deze aannemer niet in het gedrang brengen aangezien hij in de toekomst met nieuwe projecten wil samenwerken.

Schakel daarom een deskundige in.

De oplossing bestaat erin dat er beroep wordt gedaan op een ervaren en onafhankelijke bouwdeskundige. Hij is dé geschikte persoon die op een objectieve en correcte wijze deze taak kan vervullen. Het is een win-win situatie voor zowel de VME als de syndicus. De aannemer kan zijn pijlen niet richten op de syndicus, aangezien de lijst met opmerkingen opgemaakt werd door de bouwdeskundige die door de VME aangesteld werd.

Win-win situatie.

Als syndicus zal je hierdoor zeer vlug het vertrouwen van de VME krijgen. De bouwdeskundige zal zorgen dat alle opmerkingspunten genoteerd worden in het PV van de VO, waarvan de kosten anders later voor rekening van de VME zouden vallen.  De onpartijdigheid van de bouwdeskundige zal de samenwerking en het vertrouwen tussen syndicus en VME ten goede komen.  Snel zal blijken dat dit een minimale investering is die zichzelf snel terugverdient.

Kennis inhuren bij oplevering van privé-eigendom.

De meeste eigenaars hebben onvoldoende bouwkundige kennis. Daarom is het van belang dat je bij de oplevering van uw eigendom kennis inhuurt en je technisch laat bijstaan door een bouwdeskundige.  Hij zal de bouwgebreken vaststellen en ze in het PV van oplevering laten opnemen. Hierdoor wordt de oplevering van uw eigendom een feest in plaats van een stressmoment en kan u er ook achteraf ten volle van genieten.

Wenst u meer informatie of overweegt u de aanstelling van een bouwdeskundige, neem dan contact op met Hans Van den Broeck op gsm 0479/705619 of hans@adexcon.be.

 

 

 

Tags:
0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Neem contact op met Syndicus Centraal

U kunt dit formulier gebruiken om contact op te nemen met Syndicus Centraal

Wordt verstuurd

©2018 Syndicus Centraal, onderdeel van Blue Orange Participaties B.V.

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account