Verhuizen naar Nederland

 65,00 incl. BTW

Uitverkocht

Beschrijving

Een handleiding voor Belgen die verhuizen of een tweede verblijf kopen

Steeds meer Belgen verhuizen naar Nederland, om uiteenlopende redenen. Belgen kopen ook meer en meer een tweede verblijf in Nederland. Hoewel Nederland dichtbij is, zijn er toch heel wat zaken anders geregeld dan in België. Wanneer u uw droomhuis huurt of koopt over de grens, staat u niet meteen stil bij alle gevolgen die de verhuis naar Nederland met zich meebrengt.

Dit boek geeft een overzicht van de formaliteiten die verbonden zijn aan de verhuis naar Nederland en gaat in op de juridische regeling van het kopen, huren, bouwen of verbouwen van een onroerend goed in Nederland. De gevolgen voor het gezin, de nalatenschap en schenkingen en tenslotte de fiscale en sociaalrechtelijke gevolgen komen uitgebreid aan bod. Ook de aankoop van een tweede verblijf in Nederland wordt besproken.

Pascale Monbailliu is advocaat te Knokke-Heist, gelegen aan de Nederlandse grens. Ze ziet veel mensen rondom haar verhuizen net over de grens of een tweede verblijf kopen in Zeeuws-Vlaanderen en adviseert hen daarbij. Ze stelt vast dat in de praktijk veel mensen niet op de hoogte zijn van de belangrijke gevolgen van de verhuis naar Nederland of dat men niet wegwijs geraakt uit de versnipperde en vaak ook subjectieve informatie. Ze vond het daarom nuttig deze praktische handleiding te schrijven waarin diverse onderwerpen worden gebundeld met concrete antwoorden en tips bij de verhuis naar Nederland.

Het boek is een must have voor de particulier die naar Nederland wil verhuizen of er een tweede verblijf wil kopen en voor de professional die hem daarbij wil begeleiden.

Download de inhoudstafel

Over de Auteur

Pascale MONBAILLIU studeerde licentiaat Rechten aan de RUG (afgestuurd in 1999). In het kader van Erasmus studeerde zij haar laatste jaar aan de Université de Nanterre in Parijs. Vervolgens studeerde zij af in de Aanvullende Opleiding Criminologische Wetenschappen (2000).

Sinds 1999 is zij advocaat ingeschreven aan de Balie van Brugge met kantoor te Knokke-Heist. Zij is gespecialiseerd in burgerlijk recht, in het bijzonder vastgoedrecht waarbij zij de belangen van zowel particulieren als ondernemingen waarneemt.

 

STALLAERT & MONBAILLIU

ADVOCATEN
Pascale MONBAILLIU  050/61.31.51

koningslaan 36  8300 knokke-heist

www.stallaert-monbailliu.be

 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Verhuizen naar Nederland” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorie:

Neem contact op met Syndicus Centraal

U kunt dit formulier gebruiken om contact op te nemen met Syndicus Centraal

Wordt verstuurd

©2019 Syndicus Centraal, onderdeel van Blue Orange Participaties B.V.

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account